Harteraad
Harteraad nieuws

Dit jaar willen we beginnen met ...

Ondanks dat 2023 al even begonnen is, willen we stilstaan bij alle steun die we krijgen. Want dat vinden we niet vanzelfsprekend. We zijn trots op het feit dat in 2022 ruim 13.000 extra mensen Harteraad zijn gaan volgen via onze nieuwsbrief en social media kanalen. Deze mensen, waaronder jij, weten ons nu te vinden en samen zijn we nog sterker.
Bovendien heeft onze site www.harteraad.nl meer dan een half miljoen bezoeken gehad. Hier vind je informatie over je aandoening, bruikbare tips, ervaringsverhalen en meer. Blijf onze website volgen, want in 2023 zullen we ook weer veel nieuwe informatie plaatsen.
En ruim 600 extra mensen hebben zich ingeschreven voor het Harteraad panel. Doordat deze mensen hun ervaring met ons delen kunnen wij de zorg voor alle andere mensen met hart- en vaataandoeningen nog beter maken. Dank je wel!

Wil jij ook je ervaring over de zorg met ons delen? Schrijf je in voor het panel
Hartrevalidatie: waarom mensen met hartfalen niet deelnemen of afhaken

Slechts 5% van de mensen met hartfalen neemt deel aan hartrevalidatie. Ondanks het feit dat het bijdraagt aan een meer actieve leefstijl én vaak meer vertrouwen geeft in het lichaam door te leren omgaan met de gevolgen van het hartfalen. Wat zijn de redenen van mensen met hartfalen om niet deel te nemen aan hartrevalidatie? Of om vroegtijdig te stoppen? Harteraad deed onderzoek naar waarom mensen met hartfalen niet deelnemen aan hartrevalidatie of afhaken. En geeft adviezen wat er voor nodig is, zodat ook zij kunnen profiteren van de voordelen van hartrevalidatie. 

Download het gratis rapport: Hartrevalidatie: waarom mensen met hartfalen niet deelnemen of afhaken
Oproep: wil jij met Harteraad meedenken?

Heb je ideeën over hoe Harteraad mensen met een hart- of vaataandoening nog beter online kan helpen? Of zoek jij soms bepaalde informatie op het internet rondom je aandoening, maar kan je het antwoord niet altijd vinden? En wil jij daarover met ons meedenken?

Lees hoe jij een bijdrage kan leveren
'Ik ben zo blij dat ik iedere dag een uur kan wandelen'

Trees (63) is getrouwd met Jos. Samen hebben ze twee volwassen dochters. Sinds 2010 weet Trees dat ze dilaterende cardiomyopathie (DCM) heeft: een aandoening waarbij de hartspier wijder is dan normaal en het bloed daardoor minder goed door het lichaam kan pompen. Ondanks een pompfunctie van maar 40 procent, maakt Trees iedere dag een lange boswandeling van een uur.

Lees het ervaringsverhaal van Trees
Waarom ervaart de ene patiënt wél een betere kwaliteit van leven na een behandeling en de ander niet?

Uit patiëntenervaringen blijkt dat na een geslaagde complexe behandeling aan het hart niet altijd een verbeterde kwaliteit van leven wordt ervaren. Een behandeling heeft namelijk ook enorme psychologische, sociale en maatschappelijke impact op het leven van een hartpatiënt. Waarom ervaart de ene patiënt wél een betere kwaliteit van leven na een behandeling en de ander niet? Dat is op dit moment nog niet duidelijk. Daarom is Harteraad samen met de Nederlandse Hart Registratie (NHR) een onderzoek gestart naar factoren die de ontwikkeling van kwaliteit van leven over de tijd kunnen voorspellen.

Lees meer over dit onderzoek van Harteraad en NHR
Omgaan met hartfalen met een persoonlijke gids: doe je mee?

Als je hartfalen hebt, dan kan er veel op je afkomen: wat kan je nog? Is het nog mogelijk om plezier te ervaren? En hoe zorg je voor voldoende slaap? Soms kan het fijn zijn als je even met iemand kan praten over deze zorgen en vragen. En misschien kan zo’n iemand je helpen en motiveren. Met zorgverzekeraar VGZ zijn we daarom een samenwerking aangegaan en willen we mensen met hartfalen een persoonlijke gids aanbieden die je een half jaar lang begeleidt. Deze service is gratis, aanvullend op je behandeltraject en iedereen is welkom. Je hoeft niet verzekerd te zijn via VGZ. 

Meer lezen over de persoonlijke gids
088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

       
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren