Harteraad
Nieuwsbrief juni 2019
What matters to you?

Weten wat je belangrijk vindt, is met een (chronische) ziekte noodzakelijk. Als je verteld wordt dat je (chronisch) ziek bent, merk je ineens wat echt belangrijk is in het leven. 

Bekijk hier de tool.
Nieuwe richtlijn Cardiovasculair risicomanagement (CVRM)

In april 2019 is een nieuwe versie van de richtlijn Cardiovasculair risicomanagement (CVRM) uitgekomen. Harteraad was betrokken bij het actueel maken van deze richtlijn waarbij Harteraad zich vooral richtte op de organisatie van zorg.

Voor meer informatie: Risicofactoren (Cardiovasculair risicomanagement)

Nederlanders hebben vertrouwen in hun medicijnen

Ondanks alle ophef en media aandacht rondom medicijnen geven Nederlanders het vertrouwen in hun eigen medicijnen het rapportcijfer 7,9. De 5 belangrijkste factoren die invloed hebben op het vertrouwen in medicijnen zijn de werking van het medicijn, hoe goed de arts of apotheker de patiënt informeert, bijwerkingen van medicijnen, verpakkingen in een andere taal en het wisselen van medicijnen. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel, in opdracht van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Ondanks de tevredenheid blijkt ook dat het wisselen van medicijnen om niet-medische redenen grote gevolgen kan hebben voor hart- en vaatpatiënten. Lees meer over onze huidige speerpunten en activiteiten rondom het wisselen van medicijnen op onze kennispagina Geneesmiddelen.

Heb je wel vertrouwen in je medicijnen, maar hebt je behoefte aan tips om ze goed te (blijven) gebruiken lees dan hier verder op onze pagina: Hoe moet ik met mijn medicatie omgaan?

Kom je ons bestuur versterken?

We zoeken een Bestuurslid Harteraad die met kennis van innovatieve tools analoog en digitaal verbindt.

Iets voor jou?

Ga dan hier naar onze vacature

Hartpatiënten met app hebben regie over zorg

Hartpatiënten die zich via een app op afstand laten controleren, komen aanzienlijk minder vaak terecht op de spoedeisende hulppost. Ook het aantal spoedritten in de ambulance en de verpleegdagen namen af. Het is wel van cruciaal belang dat het zogenaamde telebegeleiding goed wordt ingebed in de organisatie.

Dan is er sprake van kosteneffectief behandelen. Bovendien betekent het voor de patiënt een grotere onafhankelijkheid, minder ziekteverzuim en betere kwaliteit van leven. Hier vind je welk behandelcentrum telebegeleiding aanbiedt.

Vrouwenhart

Wist je dat er meer vrouwen zijn met hart- en vaataandoeningen dan mannen? Toch zitten er in het Hart&Vaatpanel van Harteraad minder vrouwen dan mannen. Tijd voor verandering! Daarbij doen we een beroep op jou. Help ons met jouw ervaring door je aan te melden voor het Hart&Vaatpanel. Als lid van het panel ontvang jeongeveer één keer per maand een digitale vragenlijst over onderwerpen die met jouw gezondheid te maken hebben. Dat kan bijv. over de behandeling gaan, over leefstijl of over je mening over de zorg. Jouw stem telt!

Meld je hier direct aan.

Ik kan het zelf!

Harteraad organiseerde zondag 2 juni een bijeenkomst voor ouders, familieleden, vrienden van een kind met een hartafwijking of chronische ziekte. Vijf jongeren en volwassenen met een aangeboren hartafwijking vertelden over de praktische gevolgen van hun aandoening. Ze wilde op deze manier ouders van een ‘hartekind’ informeren wat het betekent om op te groeien met een hartafwijking en hoe zij hun kind zo optimaal mogelijk kunnen ondersteunen.
Lees hier het artikel

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

   
Online bekijken | E-mailvoorkeuren beheren