Harteraad
Harteraad nieuwsbrief november 2019

Hartrevalidatie op de kaart

Hartervalidatie is een belangrijke eerste stap van je herstel nadat je behandeld bent aan je hart. Harteraad heeft daarom alle hartrevalidatie in Nederland in kaart gebracht. Je ziet nu in één oogopslag welk ziekenhuis of revalidatiecentrum bij jou in de buurt hartrevalidatie aanbiedt. Ook kun je zien welke begeleiding er mogelijk is. Zo kan je zelf kiezen waar je de hartrevalidatie wil volgen. Ga hier naar de kaart.

‘Mijn advies is: Blijf actief!’

Jeanne Koorn kreeg drie jaar geleden ineens allerlei klachten die niet direct aan hartklachten doen denken: pijn tussen de schouderbladen en in de kaak. ‘Het was een heftige tijd, maar ik ga nu het onderste uit de kan halen. Ik wandel om de dag tien kilometer, ga twee keer in de week naar de sportschool en ik fiets ik veel. Een goede conditie helpt je om goed te herstellen.’ Lees hier haar verhaal.

Betere kwaliteit van leven na dotterbehandeling of bypass

Harteraad werkte mee aan het impactproject van het Amsterdam UMC. In dit project werd de kwaliteit van leven van mensen met een hartaandoening onderzocht. Uit de resultaten blijkt dat de kwaliteit van leven van zowel vrouwen als mannen beter wordt na een dotterbehandeling of bypassoperatie. Lees verder>>

Meld bijwerkingen voor veiliger medicijngebruik

Gebruik je één of meerdere medicijnen en heb je last van bijwerkingen? Geef deze bijwerkingen door, zodat er een completer beeld komt van de veiligheid van medicijnen. Dat is de boodschap van de internationale bijwerkingenweek.

Wie heeft er ervaring met second opinion in ziekenhuis Aalst?

Anita is op zoek naar mensen die ervaring hebben met behandeling bij de afdeling Cardiologie in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst, België. Zij overweegt daar een second opinion te laten doen in verband met een hartklep operatie en zij wil graag weten hoe de zorgverzekeraar hier mee omgaat.

Wie is er bekend met sleutelgatprocedure?

Wim, 76 jaar, is op zoek naar mensen die ervaring hebben met een bypass-operatie zonder dat het borstbeen geopend hoeft te worden. Dit wordt ook wel een minimaal invasieve CABG of een  sleutelgatprocedure genoemd.

Wil je reageren? Stuur dan een e-mail naar harteraadlijn@harteraad.nl of bel naar 088-1111661.

Depressie bij hart- en vaatziekten

Uit onderzoek blijkt dat depressie voorkomt bij 1 op de 5 mensen met een hart- of vaataandoening. Het Maastricht UMC doet hier naar onderzoek en Harteraad hielp mee. Wij zetten in oktober 2019 een enquête uit onder onze leden van het Harteraad Panel om te kijken hoe bekend depressie is onder mensen met een hart- en vaataandoening. Lees hier meer over het onderzoek.

Medicijntasjes en etuis

Monique is hart- en vaatpatiënt en slikt dagelijks medicijnen: “Dat vind ik soms lastig, omdat ik vaak van huis ben. Om mijn medicijnen goed georganiseerd mee te nemen, ontwikkelde ik een paar verschillende soorten medicijntasjes. Deze wil ik ook graag op de markt brengen. Heb jij ook behoefte aan een medicijntasje of etui? Help dan mee door de vragenlijst in te vullen."
Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact op met Monique via info@medimee.nl

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

   
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren