Harteraad
Nieuw onderzoek hart- en vaatziekten

Nieuw onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen

Hart- en vaatziekten worden bij vrouwen nog te vaak over het hoofd gezien. Ook bestaan er voor sommige aandoeningen die vaker bij vrouwen voorkomen, zoals vaatspasmen, niet genoeg tests en behandelingen. De Hartstichting heeft nieuw onderzoek toegekend om hier verandering in te brengen; Harteraad ondersteunt het onderzoek en wordt betrokken bij de uitvoering. Lees hier meer over de drie problemen die onderzocht gaan worden.

Vraag tijdig om zorg!

Het stilvallen van de reguliere zorg door de coronacrisis leidde in meerdere ziekenhuizen tot een toename van het aantal grote amputaties. Om gezondheidschade te voorkomen roept Harteraad mensen met een vaataandoening op om tijdig om zorg te vragen.

Hoe kies ik een ziekenhuis dat bij mij past?

Waar kan ik terecht voor behandeling van mijn spataderen? Hoe lang is de wachttijd voor behandeling van mijn aneurysma? Met de vaatzorgkeuzehulpen van Harteraad kun je een ziekenhuis kiezen dat bij je past. Er zijn keuzehulpen voor etalagebenen, aneurysma van de buikslagader, vernauwing van de halsslagader en spataderen.

"Ik wil de stem van de burger laten klinken"

Anke Vervoord, directeur van Harteraad, heeft onlangs zitting genomen in het bestuur van De Geschillencommissie. In deze organisatie herkent zij de rode draad die met haar leven is verweven: het versterken en mobiliseren van burgerkracht. Lees het interview

Laat je mening horen

Deel jouw ervaring over uiteenlopende onderwerpen door een aantal keer per jaar een online vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijsten gaan over gezondheid en hart- en vaataandoeningen. Het invullen duurt slechts enkele minuten. Meld je hier aan

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

       
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren