Harteraad
Harteraad nieuws

Succesvolle lobby van Harteraad voorkomt het duurder worden van geneesmiddelen op korte termijn

Goed nieuws voor mensen die dagelijks medicijnen gebruiken. De nieuwe aanpassing in het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) wordt uitgesteld naar 2024. Minister Kuipers wilde in eerste instantie een wijziging doorvoeren vanaf 1 januari 2023. Hierbij moeten meer mensen de eigen bijdrage van 250 euro betalen voor bepaalde medicijnen. Harteraad vindt het onacceptabel dat de patiënt de dupe wordt van deze bezuiniging en heeft dit kenbaar gemaakt bij het ministerie. Harteraad is blij dat er gehoor wordt gegeven aan haar zorgen en dat deze aanpassing uitgesteld wordt naar 2024.

Lees het nieuwsbericht en hoe Harteraad haar zorgen kenbaar heeft gemaakt
Voor in je agenda: Harteraad webinars

In het najaar hebben we weer een aantal webinars gepland staan. De eerste om in je agenda te zetten (en meld je ook gelijk aan): maandag 20 oktober met het onderwerp 'gezonde voeding'. Je krijgt tijdens dit webinar praktische voedingstips en adviezen van Prof. dr. Hanno Pijl, internist-endocrinoloog en hoogleraar diabetologie. Michel Hanssen, kok en ervaringsdeskundige, leert je hoe je lekker én zoutloos kookt. 

Bekijk onze agenda en meld je aan voor onze gratis webinars
Kom ik in aanmerking voor een herhaalprik tegen corona?

Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona, zijn als eerste aan de beurt voor een herhaalprik tegen het coronavirus. Sinds dinsdag 13 september 2022 krijgen zij een uitnodigingsbrief en kunnen dan op afspraak terecht bij de GGD. Wil jij weten of je hiervoor in aanmerking komt? 

Lees verder: veelgestelde vragen Corona
Met jouw ervaring de zorg nog beter maken

Harteraad gaat een aantal ervaringsdeskundige opleiden tot ‘kritische vriend’. Dit zijn mensen die zelf een hart- of vaataandoening hebben en kritisch gaan meedenken bij verbetervoorstellen in de zorg in zijn of haar regio. De kritische vriend brengt het patiëntperspectief in en vertegenwoordigt de belangen van alle andere mensen met een bepaalde hart- of vaataandoening. Harteraad coacht deze ‘kritische vrienden’ gedurende het hele project. Zo streeft Harteraad samen met de kritische vriend naar patiëntparticipatie mét impact.

Ervaringsdeskundigen worden door Harteraad opgeleid tot ‘kritische vriend’
088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

       
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren