Harteraad
Harteraad nieuws

Voor in je agenda: Harteraad webinars

Als je bij een arts een diagnose te horen hebt gekregen, dan heb je waarschijnlijk veel vragen: wat kan je verwachten van het onderzoek? Welke behandeling krijg je? En wat kan je zelf doen? Op woensdag 2 november organiseren we daarom het webinar ‘Diagnose hartfalen, wat nu?’. Deelname is gratis, maar we vragen wel om een aanmelding. En wist je dat we nog veel meer webinars dit jaar organiseren? Zoals het webinar ‘Verhoogde kans op hart- en vaatziekten bij COPD’ en ‘Sinustrombose’. Zet ze allemaal in je agenda en meld je alvast aan.

Bekijk de agenda en meld je aan voor onze webinars
Leven met medicijnen

De helft van de mensen die medicatie krijgt voorgeschreven, slikt deze niet of stopt voortijdig. Het is daarom belangrijk dat je een behandeling krijgt waar jij achterstaat en die past bij jouw persoonlijke situatie. In praktijk ben je dan vaak veel gemotiveerder, waardoor het makkelijker is je medicijnen dagelijks te gebruiken en de behandeling vol te houden. Dit begint allemaal bij een goed overleg met je arts. Maar hoe doe je dit goed? Dit leer je tijdens het webinar 'Leven met medicijnen'. Via onze website kun je het webinar terugkijken. 

Bekijk deze en onze andere Harteraad webinars terug
Ik maak van iedere dag een feestje

Jeanneke is 68 jaar en getrouwd met Karel. Sinds 2010 heeft ze boezemfibrilleren, ook wel atriumfibrilleren genoemd. 'Ik ga spanning zoveel mogelijk uit de weg en neem elke dag zoals hij komt. Op onze manier proberen mijn man en ik samen met onze honden van iedere dag een feestje te maken.'

Lees het ervaringsverhaal van Jeanneke
Hartrevalidatie bij hartfalen: niet afgemaakt of nooit gestart? Deel jouw ervaring!

Heb je hartfalen en is het korter dan 2 jaar geleden dat je hartrevalidatie kon volgen? En heb je toen besloten om er niet mee te starten of heb je het niet afgerond? Dan willen we graag van jouw ervaring leren. Hartrevalidatie is namelijk bewezen zinvol en effectief. Daarom onderzoeken we wat helpt om hartrevalidatie te starten en vol te houden. Met jouw ervaring kunnen wij de zorg beter maken. Je kan jouw ervaring met ons delen in een telefonisch- of online videogesprek. Datum en tijd naar jouw voorkeur. Meedoen of vragen? Mail dan onze patientexpert Ilse via ilse.verstraaten@harteraad.nl met je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Alvast bedankt!

Steun het werk van Harteraad

Er zijn in Nederland ruim 1,5 miljoen mensen met een hart- en vaataandoening. We geven mensen met een hart- en vaataandoening en hun naasten praktische, sociale en emotionele steun. We komen op voor hun belangen bij de overheid, wetenschappelijk onderzoek, verzekeraars en zorgprofessionals. Dit kunnen we niet zonder jou! Met jouw donatie kunnen we meer doen voor meer mensen.

Elke donatie is welkom
088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

       
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren