Harteraad
Nieuwsbrief april 2019

Nieuwe beweegcoaches om veilig en verantwoord te bewegen

Harteraad heeft er weer nieuwe beweegcoaches bij! Tachtig studenten ‘Sport en bewegen’ van ROC Midden Nederland, ROC Mondriaan en Deltion Zwolle volgden op 23 april een extra scholing om als Harteraad beweegcoach uit te stromen. Zij kwamen in contact met mensen met een hart- en vaataandoening en ervoeren zij hoe het is om te bewegen als je een aandoening hebt. Lees er hier meer over.

Volhouden van je behandeling

Therapietrouw hartfalen’ is één van de Harteraadprogramma’s die gaat bijdragen aan het verminderen van de ziektelast voor mensen met hart- en vaataandoeningen. We willen bereiken dat het gemakkelijker wordt voor mensen met hartfalen om hun therapie vol te houden. Het programma voeren we samen met de Hartstichting uit. Lees hier wat het programma voor jou kan betekenen.

Hartvrienden.nl voor ouders met kinderen met een hartafwijking

Ouders van kinderen met een hartafwijking vinden de antwoorden op al hun vragen voortaan op één plek: hartvrienden.nl. Hoe leg ik mijn kind uit welke aandoening hij heeft? Kunnen we nog wel op vakantie? Waar vind ik steun om mijn ervaringen te verwerken? Harteraad nam het initiatief voor deze nieuwe site. Neem een kijkje en klik in één keer door naar de specialist die je nodig hebt.

Keuzehulp helpt bij kiezen van een behandeling

Harteraad werkte mee aan het ontwikkelen van keuzehulpen voor vier vaataandoeningen: aneurysma in de buik, halsslagadervernauwing, etalagebenen en spataderen. De keuzehulp helpt je bij het maken van een keuze over welke behandeling je zou willen. Bekijk hier de korte filmpjes en teksten met uitleg over de ziekte, mogelijke  behandelingen en de voor- en nadelen ervan.

Help mee bij het verbeteren van de Harteraad website

“Harteraad is volop in beweging en daarbij hoort een website die de doelgroep aanspreekt. Voor mijn afstudeeropdracht (Bedrijfscommunicatie, Hogeschool Utrecht) houd ik mij hiermee bezig. Het uiteindelijke doel van mijn onderzoek is het bereiken, boeien en binden van mensen met een hart- en vaataandoening (en hun naasten). Daarom ben ik op zoek naar mensen die een aantal vragen willen beantwoorden en mee willen kijken naar de website van Harteraad. De uitkomsten zal ik gebruiken om tot een advies te komen. Voor vragen, meer informatie en aanmelden kun je mij, Esther, bereiken via esther.geurtsen@harteraad.nl Bij voorbaat dank!”

Kort nieuws

- Pijn op de borst: Harteraad werkt mee aan landelijke afspraken

- Heb jij een aneurysma in de buik (AAA) of ben je daaraan behandeld? Dan zijn we op zoek naar jouw mening!

- Bespreken van complicaties na een operatie van de verwijde buikslagader

- Albert reageerde slecht op medicijnwissel: ‘Dit waren mentaal de zwaarste weken uit m’n leven’. Lees hier zijn verhaal.

Winactie
In de vorige nieuwsbrief kon je meedoen aan een winactie van het boek ‘Ritmes van het hart’ van Bert Verbeek. Margriet Reintjens uit Tilburg is de winnaar, gefeliciteerd!

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

   
Online bekijken | E-mailvoorkeuren beheren