Harteraad
Harteraad nieuws

Webinar ‘Familiaire hypercholesterolemie en vrouwen’

Mensen met familiaire hypercholesterolemie (FH) hebben te veel cholesterol in het bloed. De oorzaak is een fout in een gen. Jeanine Roeters van Lennep, internist vasculaire geneeskunde in het Erasmus MC, doet hier onderzoek naar en ziet grote verschillen tussen mannen en vrouwen.

Op donderdag 22 september organiseert Harteraad een webinar en geeft zij antwoord op vragen als: welke verschillen zijn er tussen mannen en vrouwen op het gebied van cholesterol en medicatie? Mag ik mijn medicatie nog gebruiken als ik bijvoorbeeld zwanger ben of als ik borstvoeding wil geven? En wat zijn de gevolgen eigenlijk als ik zomaar stop?

Meld je hier aan voor het webinar ‘Familiaire hypercholesterolemie en vrouwen’
Ik geniet elke dag van de kleine dingen

Begin 2017 kreeg Els Kasemier (78) voor het eerst pijn op de borst. Vier jaar later volgde de diagnose: MCD. Els heeft meerdere aanvallen per dag en kan niet veel meer. Toch probeert ze te genieten van de kleine dingen. Van borduren zonder pijn en kijken naar de bloemen en vogels in de tuin.

Lees het verhaal van Els
Harteraad spreekt op de 50PlusBeurs

Medicijnen zijn er om je beter te maken, maar doen ze dat ook? Het gebruik van medicijnen leidt vaak tot onzekerheid. Wat doet het met je lichaam? Is dit wel het meest geschikte middel? En hoe ga je om met bijwerkingen? Harteraad-expert Sonja spreekt op de 50PlusBeurs over medicijnen die voorgeschreven worden bij mensen met hart- en vaataandoeningen. Wil jij hier bij zijn? Via onderstaande link zijn de eerste 50 kaarten gratis. Zijn deze op? Dan betaal je € 7,50 in plaats van €17,50 per ticket. Gebruik hiervoor actiecode SONJA22.

De eerste 50 kaarten gratis en daarna € 7,50 i.p.v. € 17,50 per ticket
Actuele informatie voor zorgprofessionals

Wil jij meer inzicht krijgen in de behoeftes van mensen met hart- en vaataandoeningen? 

Meld je dan aan voor de Harteraad nieuwsbrief voor professionals en ontvang vijf keer per jaar deze speciale nieuwbrief.  

Ja, ik meld mij aan voor de Harteraad-nieuwsbrief voor professionals.
088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

       
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren