Harteraad
Harteraad nieuws

Deel jouw ervaring en help anderen met een hart- of vaataandoening

Als je een hart- of vaataandoening hebt, dan zie je je arts gemiddeld 2 keer per jaar zo'n 10 minuten. Alle overige 8765 uren ben je zelf bezig met je aandoening: medicijnen op tijd nemen, omgaan met bijwerkingen, voeding afstemmen en je leefpatroon aanpassen. Jij weet als geen ander welke knelpunten en kansen er zijn. Zet het in!

Want samen kunnen we de zorg in Nederland beter maken. Jij kan daarbij helpen door jouw ervaring te delen. Bijvoorbeeld over het contact met je arts, jouw ervaring met medicijnen of je mening over de zorg. Harteraad deelt dit vervolgens met zorgprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers en de politiek. Zo help je mee de kwaliteit van leven voor mensen met een hart- of vaataandoening te verbeteren.

Schrijf je ook in voor het Harteraad panel en deel jouw ervaring over de zorg
Yvonne: 'Ik heb een ziekte, maar ik ben niet mijn ziekte'

Zeven jaar geleden kreeg Yvonne (58) extreme last van vermoeidheid. De diagnose hartfalen volgde snel. Gelijk kreeg zij veel vragen, want hartfalen is namelijk niet te genezen. De meeste mensen met hartfalen krijgen langzaam steeds meer klachten. Zoals vermoeidheid, vocht vasthouden, benauwdheid, maar ook angst- en depressieve gevoelens komen veel voor. Er kunnen vragen bij je op komen zoals: waarom overkomt mij dit? Wat is de zin van het leven? Waar kan ik nog kracht uit halen?

Lees meer over hartfalen en bekijk het zorgpad hartfalen
Webinar terugkijken: ‘Intimiteit en seksualiteit na een hartaandoening’

We praten er niet zo makkelijk over, maar initimiteit kan anders worden als je een hartaandoening hebt. Want kan mijn lichaam dit nog wel? Zie ik er nog wel mooi uit met mijn littekens? Is het normaal dat ik geen zin meer heb? Om deze reden heeft Harteraad eerder het webinar ‘Intimiteit en seksualiteit na een hartaandoening’ georganiseerd. In dit webinar praten we met Drs. Hester Pastoor, psychotherapeut-seksuoloog, verbonden aan het Erasmus MC en dr. Philippine Kiès, cardioloog in het Leids Universitair Medisch Centrum, over inspannings- en mentale bezorgdheid en de invloed van medicijnen op seksualiteit. En we gaven bruikbare tips, zoals hoe je beter seksueel contact kan krijgen met je partner en hoe je dit onderwerp bespreekbaar maakt met je arts.  

Bekijk het webinar gratis terug
Jeanneke: 'Ik heb boezemfibrilleren, maar maak van iedere dag een feestje'

Sinds 2010 heeft Jeanneke (68) boezemfibrilleren. ‘De cardioloog adviseerde me vorig jaar een ablatie voor mijn boezemfibrilleren. Hij deed daar vrij laconiek over. Ik merkte dat het voor hem een redelijk kleine ingreep was. Ik heb daarom zelf informatie over de ingreep opgezocht op internet en ik ben lid geworden van de Harteraad community: hartritmestoornissen, waar ik ervaringen van anderen las. De informatie die ik vond, heb ik selectief tot me genomen. Uiteindelijk heb ik besloten om ervoor te gaan'. 

Lees het ervaringsverhaal van Jeanneke
088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

       
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren