Harteraad
Harteraad nieuws

Boezemfibrilleren: wat kan je verwachten van de zorg? En wat kan je zelf doen?

Boezemfibrilleren of atriumfibrilleren is een stoornis in het hartritme. Je hartslag is dan vaak onregelmatig en te hoog en het risico op bloedstolsels is groter. Het is belangrijk om boezemfibrilleren zo vroeg mogelijk op te sporen en te behandelen. Je verkleint zo de kans op een beroerte.

Maar wat kan je verwachten als je vermoedt of hoort dat je boezemfibrilleren hebt? Samen met verpleegkundigen en mensen met de aandoening zelf, hebben we het zorgpad boezemfibrilleren ontwikkeld en hebben we deze toegevoegd op onze pagina over deze aandoening. Het zorgpad geeft antwoord op veel van je vragen: Op welke klachten moet je letten? Wat kan je verwachten van het onderzoek en de zorg? En wat kan je zelf doen?

Bekijk het zorgpad Boezemfibrilleren
Tekort aan medicijnen nicorandil (Ikorel) en diltiazem

We kregen afgelopen maand veel meldingen binnen over het tekort aan het medicijn nicorandil (Ikorel) en/ of diltiazem. Bedankt! Zo konden wij dit onder de aandacht brengen bij de beroepsvereniging voor apothekers (KNMP) en het tekort is gemeld bij een meldpunt van de overheid. Slik je nicorandil? Bekijk samen met je arts welk ander medicijn het beste bij jou past. Gebruik je diltiazem en kun je dit medicijn niet meer krijgen? Bespreek dit met je apotheker. In sommige gevallen kun je een andere sterkte gebruiken of kunnen zij het medicijn importeren vanuit het buitenland. Loop je ook tegen problemen aan? Maak het bespreekbaar of meld het bij Harteraad.

Medicijntekort? Meld het bij Harteraad!
"Ik volgde het ziekenhuis, maar ik volgde ook mijn eigen gevoel"

Michel (50 jaar) kreeg een hartklepaandoening. Een lang traject van onderzoeken volgden en uiteindelijk onderging hij een openhartoperatie met daarna nog twee ziekenhuisopnames. “Ik volgde de medici, maar ik volgde ook mijn eigen gevoel en waar ik mij prettig bij voelde …”.

Lees het verhaal van Michel
Actuele informatie voor zorgprofessionals

Wil jij meer inzicht krijgen in de behoeftes van mensen met hart- en vaataandoeningen? 

Meld je dan aan voor de Harteraad nieuwsbrief voor professionals en ontvang vijf keer per jaar deze speciale nieuwbrief 

Ja, ik meld mij aan voor de Harteraad-nieuwsbrief voor professionals.
088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

       
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren