Harteraad
Harteraad nieuws

Hartfalen: medicijnen vergeten, wat nu?

Iedereen met hartfalen kan erover meepraten. Van de één op de andere dag moet je dagelijks medicijnen slikken. En dat waarschijnlijk voor de rest van je leven. Jij doet je uiterste best om je aan dit nieuwe leefpatroon te houden, maar toch vergeet je een keer je medicijnen in te nemen. Het kan iedereen overkomen, maar hoe erg is dat?

Lees wat je moet doen als je je medicijnen vergeet als je hartfalen hebt
Draag bij aan de hart- en vaatagenda

Nederland telt 1,7 miljoen mensen met een hart- of vaataandoening. Doen we niets, dan groeit dit aantal binnen 7 jaar tot tenminste 2,6 miljoen. Deze ontwikkeling moet stoppen! Om mensen hart- (en vaat)gezonder te maken in Nederland is er de hart- en vaatagenda van de Hartstichting. Deze brengt focus aan in welk onderzoek wordt gefinancierd of welke andere activiteiten wenselijk zijn, zoals campagnes, lobby bij de overheid of betere voorlichting. Maar wat moet er op de agenda komen? Daar kan jij een bijdrage aan leveren! Wat vind jij belangrijk? En waar kunnen we invloed op uit oefenen? Graag nodigen wij je uit voor een groepsgesprek. Tijdens het gesprek gaan we het hebben over belangrijke onderwerpen die namens de patiënt en hun naasten op de agenda zouden moeten komen.  

Draag bij aan de hart- en vaatagenda en meld je aan
‘Ik gebruik nu een spray die al bijna een half jaar over datum is’

Enny, getrouwd met Peter en moeder van twee volwassen zonen, heeft te maken met Prinzmetal angina pectoris (waarbij de aanvallen vooral in rust optreden). Hiervoor gebruikt zij Nitroglycerine, dat sinds juli 2022 niet meer leverbaar is. Met haar verhaal wil ze aandacht vragen voor een schrijnende probleem in Nederland: het medicijntekort.

Lees het verhaal van Enny
Ervaringen delen en vragen stellen

'Ik heb een paar weken terug stents gekregen. Nu heb ik ineens veel blauwe plekken en bloedingen. Is dit normaal? Herkennen jullie dit?' of 'Ik gebruik diltiazem en nifedipine en ik ben nu extreem kortademig. Wie heeft hier ook last van?' Heb jij een hartinfarct gehad? Of heb je veel last van pijn op je borst? En wil je in contact komen met mensen die hetzelfde hebben gemaakt, zodat je vragen kan stellen en ervaringen kan delen? 

Sluit je aan bij de Harteraad community: hartinfarct en pijn op de borst
088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

       
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren