Harteraad
Nieuwsbrief update corona, 14 april 2020
Planbare acute zorg op de agenda

Op basis van onderzoek, gedaan door Harteraad, zien we dat veel mensen zich zorgen maken over het coronavirus. Mensen geven aan dat de geplande acute zorgafspraken worden afgezegd of dat zij juist zelf met acute klachten liever het ziekenhuis mijden uit angst om besmet te raken. Harteraad heeft deze signalen opgepakt en trok hierin gezamenlijk op met de cardiologen- en neurologenverenigingen en de Hartstichting.

Help jij Harteraad helpen?

We willen iedereen bedanken die vorige week een donatie deed naar aanleiding van onze oproep om Harteraad te steunen. Met deze donaties kunnen wij de nieuwe vrijwilligers van de Harteraadlijn voorzien van telefoons. Zij beantwoorden vragen over het leven met een hart- of vaataandoening. Wil jij ons ook helpen en een bijdrage aan dit mooie werk leveren? Elke donatie is welkom. Help je mee?

Maatregelen tegen medicijntekorten

Er zijn maatregelen genomen die ervoor zorgen dat er op dit moment geen medicijntekorten zijn. Door de uitbraak van het coronavirus kunnen er bijvoorbeeld tekorten ontstaan door de situatie in productielanden. Lees hier welke maatregelen er genomen zijn.

Wat zijn je behandelwensen?

Harteraad hoort van mensen met hart- en vaataandoeningen dat zij, en hun naasten, zich zorgen maken over het coronavirus. Wat betekent dat voor jouw situatie? Harteraad geeft tips die je kunnen helpen om na te denken over jouw behandelwensen, zodat je dit met je naasten kunt bespreken.

Vragenlijst coronavirus: welke gevolgen heeft dit voor jouw kind?

Wat betekent het coronavirus voor je gezin? Had jouw kind bijvoorbeeld een afspraak voor een onderzoek of operatie en is deze nu uitgesteld? Je kunt hier de vragenlijst van Stichting Kind en Ziekenhuis invullen.

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

   
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren