Webinar en groepsgesprek voor mensen met aneurysma
Harteraad
Harteraad Nieuws 1 juli 2021

Dit is Harteraad in twee minuten

Hoe vertel je in een paar woorden hoe Harteraad de belangen van 1,5 miljoen mensen met een hart- en vaataandoening behartigt? We maakten een filmpje waarin we dat in twee minuten laten zien. Het filmpje gebruiken we wanneer we ons aan anderen voorstellen en we vragen zorginstellingen om het filmpje in de wachtkamer te gebruiken. Want we willen graag dat zoveel mogelijk mensen met een hart- en vaataandoening hun leven zo optimaal mogelijk kunnen leven en Harteraad weten te vinden voor praktische, sociale en emotionele steun. Deel het filmpje gerust met anderen of in je zorginstelling!

ONLINE BIJEENKOMST: 'Samen beslissen' voor mensen met een buikaneurysma

Heb jij een buikaneurysma en wil je weten hoe je samen met je zorgverlener kan beslissen over de behandeling die het beste bij jou past? Meld je dan aan voor het gratis webinar op woensdag 7 juli.

Groepsgesprek: Aneurysma in de buik

Heb jij een aneurysma in de buik (gehad) en ben/word jij daarvoor behandeld in het ziekenhuis? Of ben je een naaste van iemand met een aneurysma in de buik? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Hoe kwam jij met jouw zorgverlener(s) tot een passend behandelplan? Welke informatie was voor jou belangrijk bij het maken van keuzes voor jouw behandeling(en)? Dit horen we graag in een online groepsgesprek. Met de resultaten kunnen we ervoor zorgen dat de juiste informatie beschikbaar komt, zodat mensen met een buikaneurysma en zorgverleners gezamenlijk tot de beste behandeling komen. Lees er meer over en meld je aan>>

Heldere informatie antistollingsmiddelen

Gebruikers van antistollingsmedicatie geven aan dat er onduidelijkheden zijn over het gebruik en de risico’s van antistollingsmiddelen. Daarom gaan Harteraad en de Trombosestichting informatie ontwikkelen over het juiste gebruik van antistollingsmedicatie. Wil jij meedenken over hoe die informatie er uit moet zien?

Meld je aan voor de driedaagse opleiding tot beweegcoach

Harteraad start in oktober met de driedaagse opleiding tot beweegcoach. Wil je als beweeg/sportorganisatie een begeleider scholen tot Harteraad beweegcoach? Bekijk het programma en meld je aan.

Met een geestelijk verzorger praten over je leven

Een progressieve ziekte is een ziekte die steeds erger wordt, zoals hartfalen. Dit heeft niet alleen invloed op je lichamelijk en psychische gezondheid. Misschien ga je nadenken over leven, dood en de grenzen van het bestaan. Wist je dat de mogelijkheid bestaat om geestelijke zorg te ontvangen als je thuis ziek bent?

Enquête: invloed van hartfalen op kwaliteit van leven

Welke invloed heeft hartfalen op je kwaliteit van leven en hoe ga je ermee om? Ondersteunen jouw zorgverleners je op de juiste manier? Geef jouw mening en vul de enquête in. Met de resultaten kunnen we het belang en de invloed van kwaliteit van leven voor jou en anderen met hartfalen onder de aandacht brengen.

Zet jouw ervaring in om de hart- en vaatzorg te verbeteren

Gebruik jij antistollingsmiddelen? Heb je atriumfibrilleren? Heb je een buikaneurysma? Deel dan jouw ervaringen om de hart- en vaatzorg te verbeteren. Harteraad staat in de startblokken om voor deze thema's kwaliteitsstandaarden te ontwikkelen. Hierin staan aanbevelingen voor zorgverleners over hoe zij goede zorg kunnen verlenen. Door jouw inbreng sluit de kwaliteitsstandaard aan op de zorgvraag van mensen met hart- en vaataandoeningen. Doe je mee?

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

       
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren
https://mijn.harteraad.nl/l/mailing2/link/##trackingcode##/not-found