Harteraad
Harteraad nieuwsbrief februari 2020

Miljoenen patiënten de dupe van blokkeren akkoord medicijnenwissel

Patiëntenorganisaties, waaronder initiatiefnemer Harteraad, hebben anderhalf jaar lang gepleit voor duidelijke afspraken rond het wisselen van medicijnen. Tot onze grote teleurstelling worden deze afspraken niet gesteund door de zorgverzekeraars en apothekers. Wat doet Harteraad hier aan?

‘Het gaat vooral om aandacht geven en goed  luisteren’

Krista is vrijwilliger bij de Harteraadlijn. Zij beantwoordt vragen over het leven met een hart- en vaataandoening. “Mensen waarderen het enorm dat we tijd voor het gesprek nemen”, vertelt Krista in haar blog. Wil je ook als vrijwilliger aan de slag? Kijk dan eens bij onze vrijwilligersfuncties.

Laat patiënten niet extra betalen voor medicijnen

Minister Bruins wil de vergoeding van medicijnen aanpassen. Dit kan ertoe leiden dat patiënten vanaf 2021 mogelijk moeten bijbetalen voor medicijnen die zij nu vergoed krijgen. Harteraad vindt dat je medicijnen moet krijgen die bij jou passen en die betaalbaar zijn.

Nieuw onlineplatform voor jonge mensen met een beroerte

Voor mensen die op jonge leeftijd (onder de 50) te maken krijgen met een hersenbloeding, herseninfarct of afwijking van de hersenvaten, is er de Young Stroke Toolbox. Op dit platform vind je informatie over oorzaken, behandelingen, het verder leven met de gevolgen en hulp in je regio.

Wie is er bekend met truncus arteriosus?

Het anderhalf jaar oude dochtertje van Kim heeft een zeldzame hartafwijking, truncus arteriosus. Kim zoekt andere ouders met een kindje met dezelfde aandoening om ervaringen te delen over hoe je omgaat met deze specifieke aandoening en met eventuele operaties. Wil je reageren? Stuur dan een e-mail naar harteraadlijn@harteraad.nl of bel naar 088-1111661.

Winactie boek over kind met aangeboren hartafwijking

Bij de 20 weken echo blijkt dat Mariannes zoon een ernstige hartaandoening heeft. Marianne schreef haar ervaringen op in Met een Hart vol Liefde om andere ouders een hart onder de riem te steken. Wil je kans maken op dit boek? Stuur ons dan een e-mail met je naam en adresgegevens.

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

   
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren