Harteraad
Hart in Actie, maart 2020

Blijven bewegen tijdens coronacrisis

Een aantal Harteraad beweegpartners heeft ons vorige week al bericht, maar graag zetten we de vraag nu breed uit naar al onze beweegpartners.

Nu heel Nederland in de ban is van de uitbraak van het coronavirus, is anders denken, werken, invulling geven aan activiteiten aan de orde van de dag. Dat zal bij jullie (helaas) niet anders zijn. Bij Harteraad komen er de laatste dagen regelmatig vragen binnen over hartrevalidatie en met name blijven bewegen. Mensen zijn op zoek naar mogelijkheden om thuis te blijven bewegen. Jullie sportlocatie en/of -activiteit is natuurlijk ook gesloten en wij zijn daarom benieuwd hoe jullie hiermee omgaan richting jullie doelgroep, in het algemeen maar ook specifiek voor mensen met een hart- of vaataandoening. Hebben jullie een thuisprogramma in woord en/of beeld? En zo ja, hoe delen jullie dit met de doelgroep?

Harteraad zou graag samen met beweegpartners een online beweegaanbod creëren. Indien er iets beschikbaar is, willen jullie dit delen met een bredere doelgroep via Harteraad? Onze wens is om hiervan dan een coproductie/samenwerking te maken. Op die manier kunnen we het beweegaanbod van jouw beweegorganisatie bij onze hele achterban onder de aandacht brengen! En zelfs breder, want ook hartrevalidatiecoördinatoren hebben al bij Harteraad om online beweegaanbod gevraagd. Een mooie kans om alle hart- en vaatpatiënten in Nederland aan het bewegen te houden ten tijde van corona.

Hebben jullie ideeën, opmerkingen of zelfs al uitgewerkt aanbod, mail ons dan naar beweegpartner@harteraad.nl

Bij voorbaat willen wij je hartelijk bedanken.

Harteraadlijn

Het algemene advies vanuit de overheid voor onze achterban is sociale onthouding en beperken van contacten tot de absoluut noodzakelijke. Het coronavirus leidt bij veel mensen tot zorgen en vragen en, nu sociale onthouding en zelf isolatie worden toegepast, tot extra onzekerheid en eenzaamheid. Harteraad biedt daarom extra dienstverlening aan via de Harteraadlijn. Bel op werkdagen van 10.00-17.00 uur en woensdagavond van 19.00-21.00 uur met telefoonnummer 088-1111 661 in het geval van vragen over het leven met een hart- en vaataandoening of voor een praatje wanneer je het gevoel hebt er alleen voor te staan. Mailen is ook mogelijk naar harteraadlijn@harteraad.nl

Harteraad stelt het zeer op prijs als jullie de Harteraadlijn onder de aandacht willen brengen bij jullie deelnemers.

Website en wekelijkse nieuwsbrief

Op de website van Harteraad is een dossier corona samengesteld. Op www.harteraad.nl/dossiers/dossier-corona/ wordt een groot aantal vragen behandeld, dat de afgelopen weken is binnengekomen. Ook verstuurt Harteraad wekelijks via de mail een gratis nieuwsbrief aan geïnteresseerden. Via www.harteraad.nl/harteraad-nieuwsbrief/ kunnen mensen zich aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Ook hier stelt Harteraad het zeer op prijs als jullie het dossier corona en de Harteraad nieuwsbrief onder de aandacht willen brengen bij jullie deelnemers.

Heb je nog vragen of opmerkingen over de inhoud van de nieuwsbrief, mail ons dan.

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

   
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren