Harteraad
Nieuwsbrief update corona, 11 mei 2020

RESULTATEN FLITSPEILING: ‘De zorg moet voor iedereen werken’

In Nederland zijn we in de fase belandt dat de reguliere ziekenhuiszorg weer wordt opgestart en maatregelen worden versoepeld. Harteraad deed een flitspeiling om te kijken hoe mensen met hart- en vaataandoeningen hier tegenaan kijken. De resultaten gebruikt Harteraad om landelijke partijen, zoals de overheid en beroepsverenigingen van zorgverleners, te informeren over jouw ervaringen. Bekijk hier de resultaten.

Achter de schermen bij Harteraad

Harteraad zet zich de afgelopen weken in om mensen met een hart- of vaataandoening te ondersteunen tijdens dit coronatijdperk. Lees hier wat Harteraad doet om ervoor te zorgen dat jouw belangen worden behartigd tijdens de coronacrisis.

Zorg voor ex-coronapatiënten

Veel mensen die het coronavirus hebben gehad, blijken na genezing nog verzwakt. Sommige mensen zullen revalideren in het ziekenhuis. Anderen kunnen een behandelprogramma volgen bij een gespecialiseerde fysiotherapeut, de longfysiotherapeut. Hiervoor heeft Chronisch ZorgNet honderden (long)fysiotherapeuten geschoold.

Dossier corona: actuele informatie verzameld

In het ‘Dossier corona’ vind je de meest actuele informatie over corona, voor mensen die te maken hebben met het leven met hart- en vaataandoeningen.

ERVARINGSVERHAAL: 'Het quarantaine tempo van mijn hart'

Manon is geboren met een driekamerig hart aan de rechterkant. "Leven met een driekamerig hart betekent dat ik áltijd minder energie heb. Een tempootje lager." Manon vertelt hoe zij de periode tijdens het coronavirus ervaart.

BEKIJK WEBINAR: Gevolgen corona voor mensen met hartaandoeningen

Ben je hartpatiënt en wil je meer weten over de gevolgen van het coronavirus voor jouw zorg en je dagelijks leven? Bekijk dan hier de webinar ‘Hartziekten en corona’. Cardiologen Janneke Wittekoek en Remo Kuipers en Harteraad directeur Anke Vervoord geven antwoord op de meest gestelde vragen.

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

   
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren