Harteraad
Harteraad nieuwsbrief oktober 2019

Harteraad zet zich het laatste kwartaal van 2019 in om meer aandacht te vragen voor het belang van bewegen. Het aantal mensen dat deelneemt aan hartrevalidatieprogramma’s is lager dan zou moeten, terwijl hartrevalidatie de kans op nieuwe hartproblemen met 50% vermindert. Ons doel is om iedereen die behandeld is vanwege zijn hart een verwijzing voor hartrevalidatie te laten krijgen en passende begeleiding tijdens én na hartrevalidatie te bieden. In de volgende nieuwsbrief lees je er meer over.

Gebruik eHealth en telebegeleiding bij hartfalen

Bij hartfalen is het belangrijk dat je een aantal zaken goed in de gaten houdt. Zoals een toename in het gewicht dat kan wijzen op het vasthouden van vocht. Met de keuzehulp ’Telebegeleiding bij hartfalen’ zie je in welk ziekenhuis of centrum er een aanbod van telebegeleiding is. Telebegeleiding draagt bij aan tijdige signalering van problemen, waardoor je je veiliger voelt. Voordeel is ook dat je minder vaak voor controle naar het ziekenhuis hoeft. Meer weten? Kijk hier voor meer informatie over de keuzehulp en of telebegeleiding iets voor jou is.

Live: Hoe vervang je een hartklep?

Hoe gaat een hartoperatie in zijn werk? Tijdens de Hartweek van het Catharina Hart- en Vaatcentrum kun je op woensdag 6 november live meekijken met twee verschillende hartoperaties waarbij een hartklep wordt vervangen. Tijdens de operaties kun je via WhatsApp en Facebook direct vragen stellen. Op de site van Harteraad kun je de operaties live volgen.

Lees verder

Mensen met hartfalen: een app helpt bij het volhouden van de behandeling!

Harteraad en de Hartstichting vroegen 136 mensen met hartfalen of zij gebruik maken van eHealth: apps en/of telebegeleiding. De gebruikers reageren positief: een app helpt bij het volhouden van de behandeling! Ook telebegeleiding bij hartfalen krijgt waardering, want het geeft een veilig gevoel dat je op afstand in de gaten gehouden wordt. Maar rondom zorg en eHealth is nog veel verbetering mogelijk. Lees hier meer.

Patiënt mag niet de dupe zijn van terugroepacties medicijnen

Harteraad maakt zich sterk om ervoor te zorgen dat patiënten financieel niet worden benadeeld door terugroepacties van vervuilde medicijnen. We zijn daarom blij dat minister Bruins heeft laten weten dat deze kosten niet bij de patiënt mogen komen te liggen. Loop jij tegen problemen aan door terugroepacties van medicijnen? Dan horen wij graag jouw ervaring!

Lees verder

Hart- en vaatziekten als gevolg van de behandeling van kanker

Hart- en vaatziekten als gevolg van de behandeling van kanker is nog een onbelicht onderwerp. Het Catharina ziekenhuis Eindhoven wil samen met Universitair Medisch Centrum Utrecht een onderzoek opzetten bij patiënten die hart- en vaatziekten kregen nadat zij met chemotherapie zijn behandeld. Wij willen graag de input van ervaringsdeskundigen hebben voor de onderzoeksopzet, om er achter te komen wat er leeft onder patiënten. Wil jij hier aan meewerken of wil je meer informatie? Stuur dan een email naar Miriam Scheurwater

Help jij anderen om weer te bewegen?

Beginnen met bewegen en het volhouden is niet voor iedereen even makkelijk. Zeker niet als je net uit het ziekenhuis komt. Een maatje kan daarbij helpen. Vind je het leuk om mensen mee te nemen naar jouw sportactiviteit? Of zoek je zelf iemand om regelmatig een wandeling mee te maken? Dan komen we graag met je in contact!

Lees verder

Betere kwaliteit van leven als hartaandoening een plek krijgt

Harteraad werkte mee aan het impactproject van het Amsterdam UMC. In dit project werd de kwaliteit van leven van mensen met een hartaandoening onderzocht. Uit de resultaten blijkt dat mensen die hun hartaandoening een plek kunnen geven in hun levensverhaal, een betere kwaliteit van leven ervaren dan mensen die dat (nog) niet kunnen.

Lees verder

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

   
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren