Harteraad
Harteraad nieuws

Eindelijk afspraken over verantwoord wisselen medicijnen

Tot op de dag van vandaag verstrekken apotheken regelmatig een ander merk medicijn, dan dat mensen gewend zijn. En vaak gebeurt dit zonder toelichting of begeleiding. Harteraad heeft zich, samen met andere patiëntenorganisaties, jarenlang ingezet om tot goede afspraken te komen. Het onbeperkt wisselen van medicijnen wordt hiermee tegengegaan. We zijn verheugd dat deze afspraken nu zijn gemaakt.

Lees verder: afspraken over verantwoord wisselen medicijnen
Oproep: wacht je (té) lang op een operatie of behandeling? Meld dit bij Harteraad!

Moet jij langer wachten op je operatie? Maak jij je zorgen of je wel op tijd behandeld wordt? Meld dit dan bij Harteraad! Uit diverse rapportages en gesprekken met zorgverleners blijken de wachttijden bij mensen met een hart- of vaataandoening op dit moment te lang. Harteraad maakt zich grote zorgen. Met jouw melding kunnen we dit bespreekbaar maken. 

Wacht je langer op een operatie of behandeling? Meld dit bij Harteraad.
Agenda mei: twee webinars

Op maandag 16 mei organiseren we samen met het Amsterdam UMC een webinar over 'Het voorspellen van verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen bij vrouwen’. Dit webinar duurt ongeveer een uur. Daarnaast organiseren we op dinsdag 24 mei om 20:00 uur een online webinar over 'Leven met medicijnen'. Deelname is natuurlijk gratis.

Lees meer over deze webinars en meld je snel aan
Meedenken en praten met wetenschappelijke onderzoekers?

Harteraad zoekt vrijwilligers met een hart voor wetenschappelijk onderzoek. Zodat jij ervoor kunt zorgen dat het onderzoek goed aansluit bij de behoefte van mensen met hart- en vaataandoeningen en ook bijdraagt aan zorgverbeteringen die er écht toe doen. 

Harteraad is op zoek naar vrijwilligers die lid willen worden in het College van Ervaringsdeskundigen. 
Weet welke aandoeningen er voorkomen in je familie en kom voor jezelf op

Ria Aardema (69) heeft haar vader, ooms en broers verloren aan de gevolgen van slagaderverkalking. Acht jaar geleden kreeg ze zelf een zwaar hartinfarct. Ondanks haar familiegeschiedenis zag ze het niet aankomen. 

Lees het ervaringsverhaal van Ria
088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

       
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren