Harteraad
Nieuwsbrief update corona - 6 april 2020

Heb je angst voor het ziekenhuis of gaat je afspraak juist niet door?

De bezoeken van mensen met acute hartproblemen aan de spoedeisende hulp zijn de laatste weken gehalveerd. Harteraad hoort van mensen dat zij het ziekenhuis mijden uit angst om besmet te worden. Ook zijn er mensen die ongerust zijn, omdat geplande afspraken niet doorgaan. Directeur Anke Vervoord bespreekt deze zorgen in een interview met NPO1.

Documentaire ‘De Slag om het vrouwenhart’ op tv

Vrouwen hebben bij een hartinfarct andere klachten dan mannen. Hella de Jonge schreef er een boek over en maakte de documentaire De Slag om het Vrouwenhart die maandagavond 6 april om 20.25 uur is te zien op NPO2. Voorafgaand op NPO1 om 19.00 uur een gesprek met Hella de Jonge en cardioloog Angela Maas bij het programma M.

Harteraad helpt met introduceren digitale zorg

Veel zorgverleners gebruiken nu beeld- en videobellen om met patiënten in contact te komen. Maar hoe doe je dat veilig, waar moet je rekening mee houden? Harteraad werkte de afgelopen maanden met zorgaanbieders en patiënten aan een kennisdocument.

Dossier corona: actuele informatie verzameld

In het ‘Dossier corona’ vind je de meest actuele informatie over corona, voor mensen die te maken hebben met het leven met hart- en vaataandoeningen.

Help jij Harteraad helpen?

Er zijn in Nederland 1,5 miljoen mensen met een hart- en vaataandoening. Een groot deel daarvan heeft behoefte aan praktische, sociale en emotionele steun. Zeker in deze onzekere tijd. Ook zien we de behoefte aan betrouwbare informatie toenemen. Harteraad helpt als expertisecentrum en komt op voor jouw belangen bij de overheid, wetenschappelijk onderzoek, verzekeraars en zorgprofessionals. Dit kunnen we niet zonder jou! Met jouw hulp kunnen we blijven ondersteunen. Elke donatie is welkom. Help je mee?

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

   
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren