Harteraad
Harteraad update corona - 23 maart 2020

Het zijn roerige en onzekere tijden waarin ieder van ons de persoonlijke gevolgen ondervindt. Mensen met hart- en vaataandoeningen en hun naasten hebben in deze dagen een grote behoefte aan relevante informatie. Daarom ontvang je de Harteraad nieuwsbrief de komende tijd wekelijks in plaats van maandelijks.

Meest gestelde vragen over coronavirus

Uit de honderden vragen die Harteraad binnen kreeg over hart- en vaataandoeningen en het coronavirus, hebben we de meest gestelde vragen verzameld en laten beantwoorden door een team van experts.

Maatregelen tegen hamsteren medicijnen

Om het hamsteren van medicijnen tijdens de uitbraak van het coronavirus tegen te gaan, hebben apotheken, drogisterijen, groothandels en overheid afspraken gemaakt. Wat betekent dit voor jou?

Onderzoek: driekwart van mensen met hart- en vaataandoeningen heeft angst voor coronavirus

Veel mensen met hart- en vaataandoeningen maken zich ernstig zorgen over het nieuwe coronavirus. In een peiling die Harteraad afgelopen week heeft uitgezet, geeft driekwart van de ondervraagden aan bang te zijn om ernstig ziek te worden.

Blijven bewegen

Veel mensen missen nu hun lessen bij hun beweegclub, hartrevalidatie of sportschool. Harteraad onderzoekt met onze beweegclubs naar een aanbod op maat, zoda je thuis ook veilig je beweegoefeningen kunt doen. We houden je op de hoogte!

Vragen? Bel de Harteraadlijn

De bezetting en openingstijden van de Harteraadlijn zijn uitgebreid. Voor vragen en een luisterend oor kunnen mensen elke werkdag van 10.00 tot 17.00 uur bellen met ervaringsdeskundige Harteraadgevers op telefoon 088 11 11 661. De Harteraadlijn is al geopend op woensdagavond en we werken aan verdere avondopenstelling.

Dossier corona: al het nieuws verzameld

Al het nieuws en vragen rondom corona verzamelen we in het ‘Dossier corona’. Hier vind je de meest actuele informatie voor mensen die te maken hebben met het leven met hart- en vaataandoeningen.

Live-uitzending dinsdag 24 maart over coronavirus

Op dinsdag 24 maart om 11.00 uur is een live-uitzending van de Hartstichting op Facebook, gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Iedereen die vragen heeft over het coronavirus en hart- en vaatziekten kan deze stellen aan de deskundigen. Lees meer over deze live-uitzending.

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

   
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren