Harteraad
Nieuwsbrief maart 2019

Ik kan het zelf (opgroeien als Hartekind)

Dat is de boodschap van Hartekinderen aan hun omgeving. Op 2 juni deelt een groep jongeren hun ervaring over hoe het is om op te groeien met een hartafwijking. Zij willen graag ouders op weg helpen die een (jong) Hartekind hebben. Naast het programma is er gelegenheid om hen vragen te stellen en in contact te komen met andere ouders. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Écht praten over moeilijke onderwerpen makkelijker maken

Hoe vertel je je kind dat mama ongeneeslijk ziek is? Het team van Naasten in Beeld ontwikkelde een reeks praatpakketten om praten over moeilijke onderwerpen makkelijker te maken. Voor ouders en kinderen, partners en jongeren; gewoon om zelf te gebruiken op een moment dat jou past. Lees hier meer over deze pakketten die je kosteloos kunt gebruiken.

Onzekerheid bij hartpatiënten over oplosbare stents

De oplosbare stent van de firma Abbott die bij duizenden patiënten in de kransslagader van het hart is geplaatst, kwam onlangs in opspraak. Wij zetten alle informatie voor je op een rij. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Lees verder

Harteraad biedt een luisterend oor

Heb je vragen over je aandoening? Wil je je verhaal kwijt of in contact komen met gelijkgestemden? Stuur dan een e-mail naar Bianca Abutan of bel Bianca, zij is bereikbaar op maandag, dinsdag en vrijdag op tel. 088 11 11 617.

Terugroepactie aantal bloeddrukmedicijnen met losartan

Een aantal medicijnen met daarin de werkzame stof losartan wordt teruggeroepen. Dit vanwege een ongewenste stof in een beperkt aantal partijen. Alle betreffende gebruikers worden hierover benaderd door hun apotheker. Kijk hier voor de lijst van vervuilde losartan en waar je terecht kunt voor al je vragen.
Deel ook je ervaring met Anne.Kors@harteraad.nl, zodat wij jouw verhaal mee kunnen nemen bij onze gesprekken met overheid, zorgaanbieders en verzekeraars.

Winactie

Bert Overbeek schreef het boek ‘Ritmes van het hart’; een verhaal dat zijn geschiedenis met hartritmestoornissen op informatieve en soms humoristische wijze vertelt. Wil je kans maken op dit boek? Stuur ons dan een e-mail met je naam en adresgegevens!

Op de site van Harteraad vertelt Bert over zijn zoektocht naar een eventuele oorzaak van zijn hartritmestoornissen. Lees hier zijn blog.

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

   
Online bekijken | E-mailvoorkeuren beheren