Harteraad
Harteraad nieuws

Fijne feestdagen en een gezond 2023 gewenst

Het jaar 2022 was een bijzonder jaar, waarbij we veel hebben bereikt. En daarom willen we dit moment gebruiken om jou te bedanken. Want doordat je ons volgt, steunt of jouw ervaring zelfs met ons deelt, kunnen we ons blijven inzetten voor de 1,7 miljoen mensen in Nederland met een hart- of vaataandoening. Want dit kunnen we niet zonder jou.

Zo zijn er dit jaar werkafspraken in de zorg gekomen voor het verantwoord wisselen van medicijnen. Hier heeft Harteraad zich hard voor ingezet. En een succesvolle lobby van Harteraad heeft er voor gezorgd dat de nieuwe aanpassing in het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS), waarbij veel mensen meer moesten gaan betalen voor hun medicijnen, is uitgesteld.

Dankjewel, dat we op jou kunnen rekenen. Zo kunnen we samen opkomen voor de belangen van alle mensen met een hart- en vaataandoening in Nederland. Want dat is nodig. We wensen je hele fijne feestdagen en een heel gezond 2023 toe!

Nieuws: Harteraad vindt het zorgwekkend dat zware pijnstillers straks te koop zijn bij de supermarkt

De Tweede Kamer behandelt eind dit jaar een wetswijziging waarbij NSAID-pijnstillers (zoals ibuprofen en diclofenac) op meer plekken verkocht mogen worden. Bijvoorbeeld bij supermarkten, tankstations en bouwmarkten. Enorm zorgwekkend, vindt Harteraad. Als deze zware pijnstillers straks makkelijker verkrijgbaar zijn, kan dit leiden tot meer gezondheidsrisico’s en extra druk op de zorg. Deze zorgen delen we met apothekers, artsen, consumenten en patiënten en daarom hebben we gezamenlijk onze bezwaren kenbaar gemaakt in een brief aan minister Kuipers (VWS).

Lees waarom Harteraad dit zorgwekkend vindt
Webinar ‘Inzichten en ontwikkelingen rondom aneurysma in de buik’

Een aneurysma is een plaatselijke verwijding of uitstulping van een bloedvat. De doorsnede van het bloedvat is dan meer dan anderhalf keer zo groot als normaal. Aneurysma’s kunnen in alle bloedvaten voorkomen. Bijvoorbeeld in bloedvaten van de hersenen, kransslagaders of het deel van de aorta in de buik of in de borstholte. Ze komen het meest voor in de buikslagader. Op dinsdag 24 januari organiseren we het webinar 'Inzichten en ontwikkelingen rondom aneurysma in de buik' en gaan we in op hoe een buikaneurysma wordt behandeld, maar ook hoe onderzoek bijdraagt om een buikaneurysma in de toekomst te voorkomen. Deelname is natuurlijk gratis.

Meld je aan voor het webinar
Bereikbaarheid Harteraad

Ook bij Harteraad vieren onze medewerkers en de vrijwilligers de feestdagen. De Harteraadlijn en het algemene Harteraad telefoonnummer is daarom niet bereikbaar van maandag 26 december t/m vrijdag 30 december. Vanaf maandag 2 januari staan we weer voor je klaar.  

Meer lezen over de Harteraadlijn?
Wist je dat?

Een uitgebreid kerstdiner, gourmetten, oliebollen ... ook wij, bij Harteraad, houden van lekker eten tijdens de feestdagen. Maar wist je dat pijn op de borst juist uitgelokt kan worden door teveel eten? Door lichter te tafelen kan je dit voorkomen. Ook winterweer kan pijn op de borst verergeren. 

Lees meer over pijn op de borst en wat je moet doen als je klachten hebt
Heb jij je zorgverzekering al geregeld voor volgend jaar?

Als lid van Harteraad profiteer je bij VGZ van collectief voordeel. Zorgverzekering VGZ heeft de voordelen voor jou op een rij gezet. 

Lees de voordelen van VGZ zorgt
088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

       
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren