Harteraaddag / Cursus beweegcoach / Sportactiviteit jongeren / Winactie
Harteraad
Nieuwsbrief Harteraad - maart 2018

Kom ook naar de Harteraaddag op 21 april

De aanmeldingen voor onze Harteraaddag op 21 april in Aviodrome stromen binnen. Wil jij ook bij deze dag vol onderlinge ontmoetingen en inspirerende sprekers zijn? Geef je dan snel op! Na afloop kun je Aviodrome bezoeken.

Nieuwe folders van Harteraad

De eerste folders in de nieuwe huisstijl van Harteraad zijn gereed. Er is een folder om mensen met een hart- en vaataandoening te vertellen wat Harteraad voor hen kan betekenen. De andere folder is voor zorgverleners om te vertellen wat Harteraad voor hen én voor mensen met een hart- en vaataandoening kan betekenen. De komende tijd maken we diverse flyers en folders in de nieuwe huisstijl. Je kunt de folders bestellen via het bestelformulier voor particulieren of het bestelformulier voor professionals.

Wil je de informatie snel in huis hebben? Download dan de folders op harteraad.nl.

Sportactiviteit voor jongeren en themabijeenkomst voor ouders

Voor jongeren tussen de 10-18 jaar met een hartaandoening én hun ouders, organiseren we op zondag 15 april een superleuk sportevent in Hoogeloon. Jongeren kunnen hier samen met hun hartsvrienden de uitdaging aangaan. Ouders zijn ook van harte welkom voor een apart ouderprogramma. Je kunt je nu inschrijven!

Lees verder
Doe je mee aan groepsgesprek behandeling hoge bloeddruk?

Ben je in het ziekenhuis opgenomen geweest vanwege hoge bloeddruk? Is die opname niet meer dan ongeveer twee jaar geleden? Wat zijn je ervaringen over deze opname en de periode daarna? We nodigen je uit om deel te nemen aan een groepsgesprek op dinsdag 10 april 2018 tussen 16.30 en 19.00 uur in Utrecht dichtbij CS. Jouw ervaringen zijn belangrijk voor het verbeteren van de behandeling!

Lees verder
Praten helpt na herstel na hartinfarct

Een hartinfarct is een ingrijpende gebeurtenis. Vaak heb je erna nog allerlei vragen. Daarom organiseren het LUMC en Harteraad de Hart&Vaatcafés in Corpus. Met ingang van april 2018 komt daar een ‘hart- en vaatinloop' bij. Hier ontmoet je anderen die hetzelfde hebben meegemaakt als jij en ervaringsdeskundigen beantwoorden jouw vragen. Het Leidsch Dagblad plaatste hierover een mooi artikel.

Driedaagse cursus Beweegcoach

Op 15 juni starten wij met de driedaagse cursus 'Beweegcoach coronair lijden en hartfalen'. De cursus is bedoeld voor iedere beweegprofessional die in de praktijk met beweegactiviteiten voor mensen met een hartaandoening, zoals coronair lijden of hartfalen, te maken heeft of krijgt.

Meer informatie >>
Marleen geeft vriend na hartstilstand bijzonder cadeau

Marcel kreeg thuis plots een hartstilstand. Zijn dochter startte meteen met reanimeren. Vervolgens kwamen de hulpdiensten met een AED en namen het van haar over. Dat redde Marcel zijn leven. De hele buurt was enorm geschrokken. Goede vriendin Marleen aarzelde geen moment; via het nieuwe platform BuurtAED.nl regelde zij samen met buurtgenoten een AED die 24/7 toegankelijk is voor in hun buurt.

Lees het verhaal van Marleen >>

Winactie

In het boek Hoe gaat het met je? Het ontstaan & de toekomst van de patiëntenbeweging laat auteur Hans Bart aan de hand van het verleden zien hoe de patiëntenbeweging is geworden tot wat ze nu is. Wil je kans maken op dit boek? Stuur ons dan een e-mail met je naam en adresgegevens!

Meer weten over hart- en longziekten? Doe mee aan de openbare lessen van Erasmus MC

 

Wil je kosteloos college volgen over hart- en longziekten in het Onderwijscentrum van het Erasmus MC? Tijdens de openbare lessen praten specialisten je bij over hart- en longziekten, de gevolgen ervan en de behandeling. Ook kun je je vragen stellen aan de specialisten.

Geef je snel op, want vol=vol!

Receptenwedstrijd

In de Facebookgroep Etalagebenen stond onlangs een receptenwedstrijd. Uit de enthousiaste reacties won Petra met haar receptentip: “Ik ben dol op koken en ik heb 1 recept gekozen om met de groep te delen. Simpel, maar superlekker!” Hierbij Petra’s recept voor: Avocado Chocolademousse

Benodigdheden: 2 rijpe avocado's, 2 eetlepels cacaopoeder, sap van 2 uitgeperste sinaasappels, 2 eetlepels honing (of 2 el ahornsiroop).
Bereiding: snijd de avocado in blokjes , doe de rest van de Ingrediënten erbij, pureer het met de staafmixer. Zet vervolgens een paar uur in de koelkast en smullen maar!

Het leuke is dat de mensen van deze Facebookgroep nu nog steeds recepten met elkaar blijven delen. Wil je ook in contact komen met anderen met etalagebenen? Meld je dan aan voor deze besloten Facebookgroep.

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

   
Online bekijken | E-mailvoorkeuren beheren