Harteraad
Harteraad nieuws

Boezemfibrilleren: wat kan je verwachten van de zorg? En wat kan je zelf doen?

Wannneer je te horen krijgt dat je boezemfibrilleren (of atriumfibrilleren) hebt, dan is dat een ingrijpende gebeurtenis. Voor jou, maar ook voor je omgeving. Je hebt vast allerlei vragen: welke behandelingen zijn er mogelijk? En wat kan je zelf doen? Harteraad heeft samen met mensen uit de zorg en ervaringsdeskundigen die de aandoening zelf hebben, het zorgpad boezemfibrilleren ontwikkeld. Hier vind je antwoord op veel van je vragen.

Bekijk het zorgpad boezemfibrilleren
Is jouw medicijn lastig verkrijgbaar? Meld dit bij Harteraad!

Een tekort aan medicijnen is nog steeds een probleem. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Ook Harteraad krijgt meldingen van tekorten. Ervaar jij ook dat jouw medicijn niet of nauwelijks nog verkrijgbaar is? Dat is ontzettend vervelend, maar meldt dit ook bij Harteraad. Zo kan Harteraad deze tekorten aankaarten bij de betrokken organisaties, zoals het CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) en de KNMP (brancheorganisatie voor apothekers) en opkomen voor jouw belangen.

Meld jouw medicijntekorten bij Harteraad
Kimberley: "Ik ga mijn dromen achterna …"

Kimberley Wenas (29 jaar) is geboren met de aangeboren hartafwijking ‘Tetralogie van Fallot’. De aandoening werd vlak na haar geboorte ontdekt. Ze is levenslang hartpatiënt, maar dat weerhoudt haar er niet van om haar dromen achterna te gaan.

Lees het verhaal van Kimberley
Heb je hartfalen? En zoek je contact met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt?

Elk jaar krijgen bijna 38.000 mensen voor het eerst de diagnose hartfalen. Naar schatting leven er nu zo'n 241.300 mensen in Nederland met hartfalen. De aandoening is ingrijpend, maar weet dat je er niet alleen voor hoeft te staan als je hartfalen hebt. Zo bestaat onze Harteraad community: hartfalen, cardiomyopatie en hartkleppen inmiddels uit zo'n 3.300 mensen die tegen dezelfde dagelijkse dingen aanlopen als jij. Onze Harteraad community is een veilige plek waar je je verhaal kan delen en vragen aan elkaar kan stellen, zodat je elkaar kan helpen. 

Bekijk de community en sluit je aan
MANIFEST tegen schijnparticipatie

Een hart- en vaatpatiënt ziet zijn arts gemiddeld 2 keer per jaar 10 minuten. Alle overige 8765 uren is hij zelf bezig met z’n aandoening. Medicijnen op tijd nemen, omgaan met bijwerkingen, voeding afstemmen, leefpatroon aanpassen. Jij en alle andere patiënten weten dus ook als geen ander welke knelpunten en kansen er zijn. En dat heeft de zorg juist nodig om het zorgsysteem te vernieuwen. Maar waarom zetten zorgprofessionals deze expertise niet altijd in? 

Bekijk de video en lees waarom Harteraad vindt dat het anders moet
088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

       
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren