Harteraad
Harteraad nieuws - 24 feb

Stel de belangen van mensen met aangeboren hartafwijkingen voorop

Vorige week maandag 14 februari sprak Anke Vervoord, directeur van Harteraad, bij het rondetafelgesprek van de Tweede Kamer over de organisatie van zorg voor mensen met aangeboren hartafwijkingen. Het voornemen leeft al jaren om openhartoperaties en andere complexe ingrepen bij mensen met een aangeboren hartafwijking te concentreren. Harteraad vindt dat er niet gekeken is naar de behoeften van de doelgroep en vraagt zich af hoe zo’n beslissing gemaakt kan worden zonder dit mee te wegen. Daarnaast is een landelijke samenwerking tussen de verschillende disciplines noodzakelijk om de kwaliteit van zorg continue hoog te houden. We zijn blij dat, na het indienen van ons position paper, minister Kuipers heeft besloten dat een impactanalyse plaats gaat vinden.

Lees ons standpunt over de organisatie van zorg voor aangeboren hartafwijkingen
Oproep: tekort aan de medicijnen nicorandil (Ikorel) en diltiazem

Gebruik jij het medicijn nicorandil (Ikorel) en/ of diltiazem? En krijg jij nu ineens te horen dat het medicijn niet meer verkrijgbaar is? Meld dit bij ons, want wij vinden dit enorm zorgwekkend! Met jouw melding kunnen wij dit probleem onder de aandacht brengen en met de betrokken organisaties kijken naar een oplossing.

Meld jouw medicijnentekort bij ons
Nieuwe inzichten over het coronavirus

Uit nieuw onderzoek blijkt dat mensen die corona hebben gehad meer kans hebben om een hart- of vaataandoening te ontwikkelen. Ook als je niet eerder hartklachten of een verhoogd risico op hartklachten had. We hebben daarom ons corona-dossier aangevuld met dit nieuwe inzicht en ons advies daarin. 

De meest gestelde vragen over hart- en vaataandoeningen en het coronavirus
De cardioloog zei dat ik de zoutpot uit het raam moest gooien

Meesterkok Michel Hanssen ging na zijn hartinfarct aan de slag met zoutloos koken. Met succes: alle drie zijn Spice Wise-boeken gaan als warme broodjes over de toonbank. Dat terwijl grote uitgeverijen er geen heil in zagen. Waarom is zoutloos koken belangrijk? We spreken Michel over zoutloos koken, zijn boeken en zijn hartaandoening.

Lees het verhaal van Michel
088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

       
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren