Harteraad
Nieuwsbrief update corona, 30 maart 2020

Harteraad bij NOS: Zorgen om wegblijvende patiënten, meld je in geval van nood

Harteraad ontvangt signalen van mensen die aangeven het moeilijk te vinden een beroep te doen op de zorg, nu alle aandacht is gericht op het behandelen van mensen die lijden aan de gevolgen van het coronavirus. We roepen alle mensen op met vermoedens van hart- en vaatproblemen zich te melden bij de arts of eerste hulp. De cardiologen ondersteunen deze oproep. Het NOS-journaal nam onze oproep over, lees er meer over.

Rode Kruis en andere hulplijnen verwijzen door naar Harteraadlijn

Bij de Harteraadlijn kun je terecht voor al je vragen over het leven met hart- en vaataandoeningen. Daarom gaan de hulplijnen van de Hartstichting, Rode Kruis, de Luisterlijn van omroep Max, de ANBO hulplijn en de Ouderen-Infolijn van KBO-PCOB mensen met vragen over corona en het leven met hart- en vaataandoeningen doorverwijzen naar de Harteraadlijn.

Let op! Berichtgeving over nepmedicijnen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd waarschuwt tegen reclames voor middeltjes of niet-geregistreerde medicijnen die zouden helpen. Er zijn nog geen medicijnen en vaccins tegen het coronavirus.

Stop niet met bloeddrukverlagers vanwege coronavirus

Het Europees Medicijnagentschap geeft het dringend advies om níet te stoppen met bloeddrukverlagers. Er gaan namelijk geruchten rond dat ACE-remmers en angiotensine-receptorblokkers een corona-infectie kunnen verergeren. Daar is nog geen bewijs voor gevonden.

Harteraad betrokken bij nieuwe registratie voor corona-patiënten met hart- en vaataandoeningen

Harteraad is één van de onderliggende organisaties die verantwoordelijk is voor de CAPACITY-COVID registratie. Hiermee willen we te weten te komen welke invloed onderliggende hart- en vaataandoeningen precies hebben op het ziektebeloop van COVID-19.

Onderzoek Harteraad naar angst voor coronavirus ook in radio-interview

Uit onze peiling blijkt dat veel mensen met hart- en vaataandoeningen zich ernstig zorgen maken over het nieuwe coronavirus. Onze beleidsadviseur Inge Schalkers geeft hierover op maandagavond 30 maart een interview bij radio 'De Late Avond'.

Meest gestelde vragen over coronavirus

Uit de honderden vragen die Harteraad binnen krijgt over hart- en vaataandoeningen en het coronavirus, verzamelen we de meest gestelde vragen en laten deze beantwoorden door een team van experts. Dagelijks vullen we deze lijst aan.

Dossier corona: actuele informatie verzameld

In het ‘Dossier corona’ vind je de meest actuele informatie over corona, voor mensen die te maken hebben met het leven met hart- en vaataandoeningen.

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

   
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren