Nieuwe naam en huisstijl / Grip op je leven na een hartinfarct / Donorwet
Harteraad
Nieuwsbrief Harteraad - jan/feb 2018

Trots op waar we al staan

Sinds 1 januari zijn we Harteraad. De organisatie voor mensen met hart- en vaataandoeningen en hun naasten. Een nieuwe naam. Een nieuwe huisstijl. Een nieuwe periode waarin we samen Harteraad verder uitbouwen. De komende periode ontwikkelen we de website door. Ook komen er themaflyers en zorgen we voor ontmoetingen door heel het land.

Ervaringen zijn de motor

Onze missie luidt: "Meer mensen met hart- en vaataandoeningen en hun naasten ervaren dat de kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg zijn verbeterd doordat Harteraad belangen behartigt met hun ervaringen als basis". Die ervaringen zijn de motor achter ons werk. Samen met jouw ervaring kijken we wat beter kan in de zorg en behandeling voor mensen met een hart- en vaataandoening. Via de website kun je je ervaring delen en ook ervaringen van anderen lezen.

Save the date: Harteraaddag

Graag nodig ik je uit voor de Harteraaddag op zaterdag 21 april 2018 in themapark Aviodrome in Lelystad. Tijdens deze dag vol ontmoetingen en inspiratie willen we samen met jou invulling geven aan Harteraad. Meer informatie over het programma en de manier van aanmelden volgt binnenkort, maar zet de datum alvast in je agenda.

Anke Vervoord, directeur Harteraad

Van ziekenhuis naar thuis: de nazorgservice van Radboudumc en Harteraad

"Toen ik thuiskwam na de opname en toen alles achter de rug was, dacht ik: “Oké, wij kunnen door.” Maar zo werkt het dus niet. Er is zoveel met je gebeurd, dat besef kwam bij mij later. Je bent blij dat je thuis bent, maar nu ben je ineens hartpatiënt. Hoe pak ik mijn leven weer op? Welke gevolgen heeft het voor mij en mijn familie?"

Pas als je weer thuis bent, na een opname op de afdeling cardiologie, komen dit soort vragen vaak naar boven. Om net ontslagen patiënten van de afdeling Cardiologie van het Radboudumc een luisterend oor en ondersteuning te bieden, werkt Harteraad dit jaar samen met het Radboudumc.

Lees verder>>

Donorwet aangenomen

Op 13 februari is de donorwet aangenomen. Wat zijn wij blij voor alle mensen die op een donorhart wachten! Harteraad heeft hier met andere patiëntenorganisaties hard aan getrokken. Patricia Vlasman, die zelf op de wachtlijst staat, schreef een blog over deze donorwet. Ze is verdrietig dat Shirley Man, die jarenlang tevergeefs op een donorhart wachtte, dit moment niet meer heeft mogen meemaken.

Lees verder
Harteraad vertelt expertisecentra wat belangrijk is voor patiënten

Acht universitair medische centra (UMC’s) willen dit jaar een expertisecentrum worden. Ze willen excellente zorg leveren aan mensen met een bijzondere hart- of vaataandoening. Harteraad helpt mee in de toekenning van deze expertisecentra en adviseert de centra over wat belangrijk is voor patiënten.

Lees verder
Beter grip op je leven na een hartinfarct

Lichamelijk, psychisch en sociaal heeft een hartinfarct impact op de patiënt en zijn naasten. Voor de patiënt betekent dit verwerking, leren omgaan met eventuele beperkingen en het voorkomen van nieuwe hart- en vaatziekten. De ziekte moet een plek in het leven krijgen. Harteraad werkt samen met patiënten en zorgverleners aan betere informatie en maatwerk. Zodat je zorg krijgt die bij jóu past.

Lees verder

OPROEP

Petra heeft het fenomeen van Raynaud en heeft hier extreem veel last van, een aanval duurt uren. Medicatie kan ze niet hebben vanwege een lage bloeddruk. Petra wil graag in contact komen met mensen met dezelfde ervaring, ze wil weten hoe zij er mee omgaan. Of mensen die weten waar ze terecht kan: een specialist of team dat hier expertise in heeft. Wil je reageren? Stuur dan een email naar lotgenoten@harteraad.nl of bel naar 088-1111600.

Wat voor type collectant ben jij?

De collecteweek van onze partner de Hartstichting komt er weer aan! Van zondag 8 tot en met maandag 14 april gaan 50.000 vrijwilligers met de bekende collectebus op pad. Maar wist je dat je ook op andere manieren kunt collecteren? Bijvoorbeeld gewoon aan je keukentafel met je mobiel. Wat voor type collectant ben jij?

Doe de test!

Meer weten? Kom naar onze bijeenkomsten!

Wil je meer weten over een aandoening of eens praten met anderen die hetzelfde meemaken als jij? Harteraad organiseert voor jou regionale én landelijke bijeenkomsten. Zoals de Hart&Vaatcafés bij jou in de buurt of landelijke bijeenkomsten zoals de Landelijke Dag Erfelijke Hartaandoeningen op 7 april.

Deze bijeenkomsten worden zeer op prijs gesteld. Zo laat Hanneke weten: "De reden om naar de Landelijke dag Hypertrofe Cardiomyopathie te komen, was om mijn contacten uit mijn Facebookgroep te ontmoeten. De bijeenkomst was waardevol en de presentaties interessant."

Kijk eens op de regionale of landelijke agenda of er iets voor jou bij zit!

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

   
Online bekijken | E-mailvoorkeuren beheren